Ett tätt och robust fasadsystem till Malmö

Lösningen

Marcus Grahn, bostadsrättsföreningens ordförande, uppmärksammade Molands fasadsystem i fibercement för första gången på en mässa i Malmö. Marcus blev genast intresserad eftersom EX Futura är ett ventilerat fasadsystem utan synliga skruvar och beslag.

Moland Byggvaror AB och Malmöhus 25 beslutade att man skulle göra en testfasad under sommaren 2015. Efter detta följde ett testhus under 2016. Tack vare ett bra samarbete mellan Riksbyggen Brf Malmöhus 25, Moland Byggvaror AB och entreprenören RSB Entreprenad AB kunde man utveckla projekt och lösningar och beslutade att byta ut ca 13 500 m2 fasad totalt.

Till projektet har man valt:

EX Futura:
- ca. 4500 m2 Graphite
- ca. 4500 m2 Anthracite
- ca. 4500 m2 Black
Uppförande (underkonstruktion): Ventilerad stålläkt, MolaVent.
EX-hörnprofiler i extruderad aluminium, lackerad i närmsta RAL-kulör.
Sido- och topprofiler i extruderad aluminium i närmsta RAL-kulör.

 

En lösning med stora fördelar

Fasadbytet innebär att man går från en gammal, oventilerad och underhållskrävande träbeklädnad på 95 mm, till en modern ventilerad konstruktion på 170 mm med dold infästning och en snygg, tidsenlig look.

Alla boende får alltså en nyrenoverad fasad som med enkla komponenter och okomplicerad monteringsteknik ger en snabb och lätt montering som lever upp till dagens höga krav.

Snabb och enkel montering med clips

EX Futura garanterar snabb och enkel montering, vilket bidrar till kortare byggtid på byggplatsen. Det betyder att man i de flesta projekt kan spara tid och sänka totalkostnaderna.

Se montagevideo

Case story

Vill du veta mer? Klicka på länken och läs hela historien om projektet med Riksbyggen Brf Malmöhus.

Läs hele case storyen här!